Tips Kje lahko Slovenci dobimo MAC kozmetiko

Daftar Isi (toc)

Sorry to international readers, but this post will be mostly in Slovene. There is a short summary in English at the end with info about where to get Mac in central Europe and online. The translation of the title is: Where can Slovenes get Mac cosmetics. You can still look at the pictures of my favourite city Gradz and my Mac makeup.

Ali se Mac prodaja v Sloveniji, kje lahko dobiš Mac kozmetiko in kje jo kupujem so vprašanja, ki jih dobim kar pogosto. Pa kar začnimo z najpomembnejšim, ki pa je verjetno večini znan: Mac kozmetika se ne prodaja v Sloveniji. Ali se bo kdaj v prihodnosti seveda ne vem, je bilo pa že kar nekaj zanimanja s strani naših podjetij z željo, da bi bili zastopniki. Na žalost Mac-a naš trg trenutno ne zanima. Kot primer citiram iz Ličila.si:
Boste prodajali še kakšno drugo kozmetiko?
Vedno in povsod radi slišimo kakšne nove predloge, se potrudimo in izdelke pripeljemo k nam. Samo namig: znamke M.A.C. pri nas ne bomo prodajali, saj smo premajhna ribica zanje - verjemi, smo že poskušali. Lahko bi jih sicer kot konkurenca pridobili na črnem trgu, a mi svojim strankam privoščimo izključno originalno kvaliteto, brez dvoma.

Torej samo da opozorim, strani kot je tale: http://www.maccosmetics.si/ niso prave.

Kot drugo, kje se jo dobi. No, če začnemo z okoliškimi državami, dobi se jo povsod. Nam najbližje so v Zagrebu**, Celovcu*Gradcu, Benetkah, v Budimpešti in na Dunaju. Od teh sem bila le v Gradcu in Celovcu. V Gradzu MAC prodajajo v Drogeriji Marionnaud, ki je v centru mesta, v ulici Herrengasse s hišno št.18. Ulica je za mestno hišo (ki je ne moreš zgrešit ker je ogromna), Mariounaud pa je nasproti trgovine Yves Rocher. Samo kot namig, Gradec je čudovito mesto, priporočam ogled če že boste tam, vsaj povzpnite se na grič z uro (imajo tudi vzpenjačo). Sem pa na poti proti stopnicam za na vrh opazila tudi drogerijo kjer so imeli Bobbi Brown. Za lažjo orientacijo je tu še zemljevid in slike centra. Parkiranje je pa mala nočna mora, ker je center poln enosmernih ulic, raje parkirajte nekje ob Muri in nadaljujte peš. Je pa mesto približno tako veliko kot Ljubljana.

Označeno z A:
 Slika iz leta 2009:
Malo novejše iz lanskega Marca:
Še nekaj slik Gradca, klikni za večjo sliko: 1. Ulica Herrengasse, 2. mestna hiša:
 1. ura, 2. stopnice do ure, 3. trg pod stopnicami (tam nekje je drogerija z Bobbi Brown)

*Update (Julij 2014): Med mojim zadnjim obiskom Celovca/Klagenfurta, sem opazila, da je tudi tam na voljo MAC kozmetika in sicer v nakupovalnem centru City Arkaden, v drogeriji Douglas. Če greste le v center ne rabite kupiti avstrijske vinjete za razliko od tega če greste v Gradec, ampak se prej pozanimajte po katerih cestah je treba (jaz sem šla čez Ljubelj). Nakupovalni center ima svoj parkirni prostor, ki je plačljiv.

Kar se cen tiče, na kratko zelo visoke. Šminke so že 19€, v primerjavi s 15$ v ZDA, kar je 11,5€, torej cena kakšne L'Orealove šminke pri nas. Za druge cene poglejte na uradni Avstrijski Macovi strani tukaj. Lokacije drugih trgovin so tukaj in pa na uradni strani (spodaj pod store und events suchen). V Mariounaud v Gradcu govorijo angleško, ne pa slovensko (npr. v The Body Shop v nakupovalnem centru Seiersberg ena prodajalka zna)

**Update (Marec 2015): V Zagrebu se je januarja odprla prva Mac trgovina, ki je menda največja v tem delu Evrope. Vhod v trgovino je na Preobraženski ulici, zemljevid lahko najdete tukaj. V njej še nisem bila, ampak cena šmink je 151.90 kn, kar je približno 20 €.

V Budimpešti sta 2 trgovini, ena v centru v ulici Váci in ena v Arena Plaza nakupovalnem centru. V Benetkah je v drogeriji Coin, za druga mesta imate podatke tukaj

Od drugih mest sem bila v večini Macov v Londonu. Najbolj mi je bila postrežba všeč v Harrod's, se pa dobi še marsikje, tudi na letališčih.

Obdelali smo trgovine, zdaj pa še splet. Kakšne spletne trgovine, ki bi prodajala samo Mac ni, tudi uradne strani ne pošiljajo v Slovenijo. Najboljša možnost so posamezni prodajalci na eBayu, ki seveda navijejo cene skupaj s poštnino. Jaz najbolj zaupam ameriškim, kanadskim in britanskim prodajalcem. Allcometicswholesale ima nekaj Mac-a, samo nisem še kupovala pri njih. Isto velja za strawberynet, s tem da mi je ta stran že od nekdaj malo čudna. Pri thebodyneeds lahko dobite sample velikosti pigmentov, šmink in še nekaterih stvari. Kar pa se tiče drugih spletnih trgovin, na spletu je ogromno strani, ki trdijo da prodajajo avtentične Mac izdelke, v resnici pa so kitajski ponaredki. Nihrida je o njih že pisala tukaj. Za kako odkriti ponaredke pa obstaja ogromno objav, ampak na kratko če je prepoceni, v drugačni embalaži, je paleta z 50+ senčili ali komplet npr. 24 čopičev je ponaredek. Če je prodajalec še iz Kitajske ali tam okoli potem je tudi zelo sumljivo. 

Pa se res splača kupovati Mac? Mac je zelo priljubljena znamka v tujini, o tem ni dvoma. Seveda Američanke in Kanadčanke lahko kupujejo po cenah, ki sem nam zdijo normalne za znamke kot so L'Oreal, Bourjois in Max Factor zato se ni čudno, da imajo tuje blogerke/youtuberke toliko njihovih stvari. Evropejske cene so močno navite in se že približujejo npr. kakšnemu Lancomu, čeprav je cenovno Isadora verjetno najbližje. Njihova velika prednost je velika prepoznanost in pa ogromno barv. Jaz sem se kar malo naveličala Mac-a, je predrag in je težko sploh priti do njega. V zadnjih letih so cenejše znamke začele proizvajati zelo dobra ličila in nekateri izdelki se že kosajo z višjecenovnimi znamkami. Če si res želite nek določen izdelek si ga seveda privoščite, ampak verjemite mi da obstaja ogromno podobnih barv in tekstur pri drugih znamkah. Senčila so res dobra, ampak lahko si naprimer privoščite kakšno Naked paletko ali pa MUA približek le-te, ki so veliko lažje dosegljiva. Isto velja za šminke in vse ostalo. Seveda če bi lahko izdelke dobila po ameriških cenah bi bila tudi jaz bolj zagreta stranka. Večino Macovih izdelkov sem kupila v Gradcu in v Londonu, s tem da je v Londonu cenejši kot v Avstriji.

No to je vse. Če imate kakšna vprašanja, nove informacije ali kakšen popravek kar na plano z njimi pod komentarji. 

A short summary for international readers:
Mac is not sold in Slovenia. The closest where it's sold is in Zagreb (entrance from Preobraženska ulica), Celovec (Douglas, City Arkaden, city centre), Gradz (centre of the city, address Herrengasse 18, pictures are above, it's difficult to park in the centre), Budapest (Váci street in the centre and in Arena Plaza shopping centre) and Venice (in Coin department store). There is no official site that would ship Mac to our county, so I mostly rely on eBay. There I trust US, Canadian and UK sellers the most. Some Mac is sold on Allcometicswholesale, strawberrynet.com and you can get sample sizes on thebodyneeds. There are a lot of fake Mac products online, Nihrida wrote about her experience here. A lot has been written about how to spot fake Mac, so I suggest Google for more detailed posts, but in short if it's too cheap, comes in a different packaging, is a palette with 50+ eyeshadows or a 20-something brush kit it's fake. Also beware of suspicious web sites, most of them originate in China.

Thanks for reading.
Find Out
Related Post

Ikuti Hotgirlsinc.com pada Aplikasi GOOGLE NEWS : FOLLOW (Dapatkan Berita Terupdate tentang Dunia Pendidikan dan Hiburan). Klik tanda  (bintang) pada aplikasi GOOGLE NEWS.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad

close